پارکت لمنیت بدون نیاز به چسب نصب میشود و همان روزی که نصب شود، میتوان روی آن قدم گذاشت. در این مقاله با آداک آفرند همراه باشید تا ریز و درشت نحوه نصب پارکت لمینت را یاد بگیرید.
پیادهسازی و نصب پارکت لمینت برای یک اتاق تقریبا 6 ساعت طول میکشد. همچنین کل پروسهی نصب لمینت از آغاز تا پایان تقریبا یک روز زمان نیاز دارد. میبینیم که پارکت لمینت نسبت به بقیه انواع کفپوشها و پارکتها، پروسهی نصب خیلی سریعتری دارد که این سرعت، به خاطر ساده بودن پروسهی نصب پارکت لمینت است.
-عینک و دستکش ایمنی
-چاقوی صنعتی برای بریدن چوب
-نوار چسب پهن
-مداد
-اره دستی یا اره رومیزی
-قطعه چوبهای مخصوص برای ایجاد فاصله بین پارکت و دیوار
-قطعهی مخصوص برای ضربه زدن به پارکت
-چکش
-دستگاه تراز
-پارکت لمینت
-فوم مخصوص زیر پارکت (بخار بند)
-قرنیز و یراق
در مرحله اول برای اینکه ببینیم چه میزان پارکت لمینت احتیاج داریم؛ مساحت اتاق را محاسبه کرده و به اندازه 10 درصد بیشتر از آن مساحت، پارکت لمینت سفارش میدهیم.
همچنین قطعات پارکت لمینت باید قبل از نصب، به مدت حداقل 48 ساعت در همان اتاقی که قرار است در آن نصب شوند بماند. این کار باعث میشود قطعات لمینت از نظر دما و رطوبت هوا با محیط به تعادل برسند. همچنین این کار از ایجاد مشکلاتی مانند تاب پیدا کردن قطعات لمینت جلوگیری میکند.
اماده سازی وسایل و متریال مورد نیاز
یکی از مهمترین ویزگی های پارکت لمینت قابلیت نصب روی بسترهای گوناگون است. کفپوش لمینت را میتوان روی کفهای بتنی، سنگ، موزائیک و … به شرطی که سطحی تراز و هموار را ایجاد کرده باشد، اجرا نمود.
قبل از شروع به نصب پارکتهای لمینت، کف موجود را کاملا تمیز کنید. بستر کار باید عاری از هرگونه گرد و خاک باشد. حتما به این نکته توجه کنید که سطح کف باید کاملا خشک و عاری از رطوبت باشد. اگر کفسازی زیر کار را تازه اجرا کردهاید، باید تا خشک شدن کامل آن صبر کنید. حداکثر رطوبت نسبی مجاز کف برای نصب لمینت 12 درصد میباشد. ( برای کفسازی های بتنی حداقل 60 روز زمان زمان لازم است تا کاملا خشک شوند)
سطح کف زیرکار (بستر کار) را کاملا تراز نمایید. در صورتی که لازم باشد باید توسط ساب زدن و یا استفاده از ملاتهای ترمیمی سطح بستر را کاملا تراز و پرداخت نمایید. اگر از سیستم گرمایش از کف استفاده میکنید حتما باید قبل از نصب این مورد را با تامین کننده لمینت در میان بگذارید تا لمینت مناسب این فضا را در اختیار شما بگذارد. و قبل از نصب کفپوش لمینت حداقل برای 3 هفته باید سیستم گرمایش از کف را خاموش نمایید.
قبل از نصب پارکت لمینت، باید یک لایه فوم روی سطح کف پیاده سازی شود. برای لمینتهای شناور که بدون چسب نصب میشوند، این لایه هم مانع رسیدن رطوبت از لایهی کف به لمینت میشود و هم نقش عایق صدا و گرما را برای کف ایفا میکند. جنس این فومها از پلی یورتان، پلی اتیلن و … میباشد و برای اکثر فضاها، ما به شما فوم با ضخامت 3 میلیمتر را پیشنهاد میکنیم.
پیاده سازی فوم زیر کار
برای پیاده سازی فوم روی کف، فومها را بصورت لبه به لبه روی سطح کف پهن کنید و لبه ها را توسط نوار چسب به یکدیگر متصل کنید (مواظب باشید که لبهی فومها روی هم قرار نگیرند). برای فوم هایی که یکی از لبههای آن به دیوار میرسد، فوم را تا ارتفاع 2 سانتیمتر روی دیوار بالا بیاورید و به دیوار بچسبانید.
چسباندن لبههای فوم به یکدیگر
برای شروع نصب پارکت لمینت، ابتدا فوم را به طور کامل تمیز کنید و مطمئن باشید که عاری از هرگونه گرد و خاک و تکههای ریز باشد. حالا نوبت انتخاب جهت نصب لمینتها میباشد. دوست دارید راستای نصب قطعات لمینت در اتاق چگونه باشد؟ بر اساس آن یک دیوار را انتخاب کنید. همچنین توجه کنید که اگر عملیات نصب را از طولانیترین و صافترین دیوار شروع کنید، اجرای لمینت سادهتر و سریعتر میشود.
سپس عرض اتاق را اندازه بگیرید و مطمئن شوید که عرض لایهی آخر لمینتی که قرار است نصب شود، کمتر از 9 سانتی متر نباشد. وگرنه باید از عرض ردیف اول لمینت ها بکاهید (برای این کار باید لمینت ها را توسط اره های مخصوص برش دهید). نصب را از یک گوشه و از لبه دیواری که انتخاب کردهاید، آغاز کنید و کار را تا انتها ادامه دهید. از هر طرف حداقل نیم سانتیمتر فضا بین لمینتها و دیوارها باید خالی بماند. برای اینکار از قطعات چوبی به عرض نیم سانتیمتر استفاده کنید تا این فضا در همه جا ثابت و یکسان باشد. وجود این فضای خالی به این دلیل است که قطعات لمینتها بعدها بر اثر انقباض و انبساط با دما، تاب یا ترک بر ندارند.
استفاده از فاصله دهنده برای ایجاد فاصله با دیوار
پس از آنکه قطعه اول را قرار دادید و آن را به وسیلهی قطعات چوبی از دیوار فاصله دادید، بقیه قطعات را نیز در همان راستا ادامه دهید. برای چفت کردن زبانههای هر قطعه لمینت با قطعهی بعدی آنها را کنار هم قرار دهید. سپس قطعهی مخصوص ضربه زدن را روی پارکت گذاشته و با چکش روی آن بزنید تا زبانه کاملا در جای خود چفت شود و هیچ درزی بین دو قطعه لمینت به هم متصل شده، وجود نداشته باشد.
عملیات نصب لمینت را به همین شکل ادامه دهید. هر گاه یک ردیف به پایان رسید، از اضافهی بریده شده قطعه آخر برای شروع ردیف جدید استفاده کنید. البته بهتر است از قطعه لمینت با طول کمتر از 30 سانتی متر استفاده نکنید. از ردیف دوم به بعد، برای نصب هر قطعه باید علاوه بر چفت کردن آن قطعه در ردیف خودش، باید آن را به ردیف قبلی نیز چفت کنیم. برای این کار، ابتدا لمینت را با زاویه 45 درجه نسبت به کف در کنار لمینت ردیف قبلی و داخل زبانه قرار داده و به هم چفت کنید. با پایین آوردن لمینت و قرار دادن آن روی کف کار نباید شاهد درزی بین لمینت ها باشید.(مانند شکل زیر)
قرار دادن لمینت با زاویه 45 درجه با ردیف قبلی
طریقه چفت شدن زبانههای لمینت
در دنیای پارکتها و لمینتها، واژهی درز یک واژه منفور به شمار میرود.هستهی چوبی لمینتها در برابر آب و مایعات بسیار آسیب پذیر است. در صورتی که لمینت ها به درستی در کنار یکدیگر چفت نشوند، امکان رسیدن رطوبت به هسته لمینتها وجود دارد. اگر بعد از نصب متوجه درز بین لمینت ها شدید، به احتمال بسیار زیاد در هنگام نصب لمینت را به مقدار کافی بلند نکرده و زاویه کافی نداشته است.
اگر متوجه درز نامتعارف در هنگام نصب شدید:
- زاویه تایل را هنگام نصب کمی بیشتر کنید و همچنان که آنها را به یکدیگر محکم می فشارید زاویه را کم کنید.
- اگر این مشکل را در کل ردیف مشاهده کردید کل ردیف بصورت یک جا بلند کنید و همین آزمایش را تکرار کنید.
به همین شکل روند نصب لمینتها را ادامه دهید تا به ردیف آخر برسید. فقط حواستان باشد که چینش قطعات لمینت در کف، مانند آجرچینی است. یعنی نباید درزهای عرضی قطعات در یک راستا باشند و بین هر دو بند عرضی در دو ردیف متوالی، حد الامکان 30 سانتی متر فاصله باشد.
طرز صحیح چینش قطعات لمینت کنار هم
برای تمام کردن نصب لمینت ها، باید تایل های ردیف آخر را برش بزنید (مگر اینکه خیلی خوش شانس باشید). تایل های ردیف آخر را برای برش علامت بزنید. حواستان به فاصله یک سانتی متری قطعات لمینت ردیف آخر از دیوار باشد. برای برش قطعات از اره میزی استفاده کنید.
تایل های برش خورده را در ردیف آخر نصب کنید. نصب کردن تایل های ردیف آخر به خاطر فضای کم و نزدیکی به دیوار کمی دشوار به نظر می رسد. اما در فضا های کم هم باید فضای لازم برای نصب لمینت ها وجود داشته باشد. برای راحتتر شدن نصب قطعات در ردیف آخر، ابتدا طول بلندتر قطعه را درون شیار قرار داده و سپس قطعه را به قطعات ردیف خودش چفت کنید.
طریقه نصب قطعات ردیف آخر
هنگام نصب لمینت کف، در برخی نقاط مانند چارچوب درها و یا لوله های شوفاژ و … باید با استفاده از الگوی برش خاص همان نقطه (و یا با استفاده از گردبرها و …) کفپوش را به گونه ای برش داد که هم به آسانی نصب شود و هم زیبایی ظاهری آن از بین نرود. نحوه اجرای کفپوش لمینت در اطراف لوله های شوفاز به عنوان نمونه در پایین نمایش داده شده است.
زمانی که نصب پارکت لمینت به پایان رسید، نباید به جز فاصله میان دیوار و کفپوشها هیچ فضای خالی دیگری وجود داشته باشد. پس از کامل شدن نصب، تمام قطعات چوبی که برای ایجاد فاصله بین تخته های لمینت و دیوارهای طرفین قرار داده بودید را جمع آوری کنید. پس از جمع کردن تمام قطعات، فاصله بین دیوار و کفپوش لمینت را بارچسب سیلیکون ماستیک یا فتیله های مخصوص همین کار پرکنید. پر کردن این فضای خالی بسیار مهم است و اگر این فضای خالی با ماستیک پر نشود، پس از مدتی لمینتهای نزدیک دیوار دچار جابجایی شده و بین انها درز ایجاد خواهد شد.
پر کردن فاصلهی لمینت با دیوار با ماستیک
پس از نصب قطعات پارکت لمینت و نیز پر کردن فضای خالی اطراف لمینتها با ماستیک، باید قرنیزها و یراق های مربوط به کفپوش را اجرا نمود. نوع قرنیز و طرح و رنگ و … به سلیقه شما یا معمارتان بستگی دارد. بصورت معمول جهت هماهنگی بیشتر با کفپوش لمینت از قرنیز های چوبی استفاده می شود. روش نصب و اجرای هر کدام از این قرنیز ها نیز با توجه به جنس و طرح و … متفاوت است.
نمونههای قرنیز و یراق روی لمینت
به همین راحتی، شما میتوانید کف هر اتاقی را با استفاده از پارکت لمینت بپوشانید و زیبایی را به خانهی خود بیاورید.